A zabpehely és túró keverékének gyakorlatilag végeláthatatlan számú végeredménye lehet attól függően, hogy miket szeretnél beletenni és milyen ízekre vágysz. Lehet az sós, vagy édes, elronthatatlan! 

20180123_105112

Most a mandulatej maradéka adta a hasznosítás ötletét. Így kb. 50g mandula darálékból kiindulva kevertem hozzá zabpelyhet, túrót és fehérje turmix port, aminek az eredménye kb. 10 percig élt, majd rövid hűtőben tartózkodás után elpusztításra került. 

Hozzávalók:

  • 50g sótlan mandula ledarálva
  • 200g zabpehely
  • 250g zsírszegény túró
  • 3 kanál vaníliás (vagy akármilyen más) Iso Whey Zero fehérje por
  • mazsola

Elkészítése:

Zabsütemény

A hozzávalókat egy jénaiban vagy sütőedényben sütőpapíron összekevered, elegyengeted és az előmelegített sütőben addig sütöd, amíg barnulni kezd a teteje. 

Zabsüti

Jó étvágyat hozzá!

Dóri

Ha tetszett a cikk, oszd meg: