A mandulatej elkészítése rettenetesen egyszerű. Olyannyira, hogy el sem hinnéd…

Nemcsak finom és tejcukor mentes, de magad édesítheted, így a bolti cukros mandulatejet is elkerülheted, olcsóbban is kijössz, ráadásul remek tejhab készíthető belőle a cappuccinohoz. Sajnos a növényi tejekhez sokszor adnak cukrot, hiszen a tej édeskés ízét, amit a tejcukor ad, valahogy pótolni kell. 

És mi lesz a maradék mandulával? Arra itt találsz egy remek egyszerű ötletet, ami szintén 5 perc keverést és kb. 20 perc sütést igényel! 

img_2018-01-23_17-54-25

 

Mire van szükséged hozzá?

  • mandula (sótlan, héjas, nekem 100g-ból lett 1 liter tej, de ízléstől függ a sűrűsége)
  • édesítőszer (én eritviat használok vagy valamilyen stevia eritrit keveréket)
  • víz

A mandulát áztasd be annyi vízbe, hogy ellepje a tetejét. Hagyd így 12 órán át. Berakhatod a hűtőbe is, de normál hőmérsékleten maradhat akár a konyhapulton is.

12 óra után öntsd le róla a vizet, majd dobd egy turmixgépbe. Öntsd fel tetszőleges mennyiségű vízzel és adj hozzá ízlés szerint édesítőt. Én a 100g-hoz másfél liter vizet adtam és két evőkanál eritviat. Így kicsit édes lett, de én csak cappuccinohoz iszom és ahhoz jól esik az édes hab 🙂 Ha ízesíteni szeretnéd, akkor adj hozzá pl. nagyon kevés ízesített fehérje turmix port, pl. vaníliás Iso Whey Zero-t! 

Indítsd el a turmixot 1-2 percre és máris ihatod a finom mandulatejet. 

A turmix alján maradó mandula darálékot is hasznosítsd!

Dóri

Ha tetszett a cikk, oszd meg: